O palestiniană a fost desemnată „cea mai bună profesoară din lume” a anului 2016 – VIDEO

Profesoara palestiniană din Cisiordania ocupată, Hanan Al Hroub, a fost desemnată, duminică, „cea mai bună profesoară din lume” de către Fundația Varkey, cu sediul la Londra.

Hanan Al Hroub este câștigătoarea Global Teacher Prize în 2016, premiu în valoare de un milion de dolari, acordat sub egida suveranului din Dubai.

Papa Francisc a fost cel care a făcut anunțul din acest an, printr-un mesaj video.

„Aș vrea să o felicit pe profesoara Hanan Al Hroub pentru câștigarea acestui premiu prestigios ca urmare a importanței pe care o acordă jocului în educația copiilor.

Copilul are dreptul să se joace. O parte din educație constă în a-l învăța cum să se joace fiindcă va învăța prin joc cum să ajungă o ființă socială și cum să găsească bucuria de a trăi”, a declarat suveranul pontif.

Ceremonia de acordare a premiului s-a desfășurat în prezența șeicului Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, suveranul Dubaiului. Plata premiului de un milion de dolari, se va face în rate, în zece ani.

Hanan Al Hroub, care predă în prezent la un liceu din al-Bireh, Cisiordania, a dezvoltat o metodă ludică pe care a descris-o în cartea „Jocul și învățarea”, ce include respingerea violenței în mediul școlar, adesea traumatizat de reluările conflictului israeliano-palestinian.

În cadrul ceremoniei au intervenit mai multe personalități printre care vice-președintele american Joe Biden, prințul William, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon și Bill Gates.

Foto: The Guardian