Confidenţialitate

O nouă specie de insectă va purta numele Simonei Halep | AUDIO

Noua specie de insectă care va purta numele Simonei Halep este una de flebotom și a fost descoperită într-o peșteră din județul Constanța.

Noua specie de insectă descoperită de cercetătorii din cadrul Universitatii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a fost denumită denumită Phlebotomus simonahalepae, în onoarea jucătoarei de tenis Simona Halep, care este născută la Constanța. Insecta face parte din familia flebotomilor, insecte hematofage, cu răspândire pe toate continentele.

Aceste insecte se hrănesc cu sânge, pot transmite și anumite boli, acum, despre specia nouă nu știm încă mare lucru, decât că este o specie nouă, am dovedit acest lucru și genetic și morfologic și am descoperit-o într-o peșteră din județul Constanța și atunci ne-am gândit să rămână numele Simonei Halep, până la urmă și în istoria științei, nu doar a tenisului, pentru că denumirea unei specii este, practic, pentru totdeauna“, a explicat la Europa FM Coordonatorul studiului, Andrei Mihalca.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autorii studiului spun că s-au bucurat să primească și acordul Simonei Halep, prin managerul ei pe probleme juridice, care a comunicat că este onorată de inițiativa lor.

În ultimii ani s-a descoperit prezența în România a șase specii de flebotomi, la care se adaugă cea nouă, denumită în onoarea sportivei Simonei Halep.