Confidenţialitate

O nouă ședință privind măsurile de relaxare. Pe masa comitetului se vor afla mai multe facilități pentru cei vaccinați | AUDIO

O nouă ședință privind măsurile de relaxare care ar putea fi luate de la 1 iunie va avea loc vineri. Printre propunerile analizate: nunți sau botezuri permise numai dacă toți invitații sunt vaccinați.

Pe masa comitetului special pentru revenirea la normalitate se află mai multe facilități pentru cei vaccinați. Potrivit unor surse guvernamentale citate de presa centrală, de la 1 iunie se ia în calcul ca restaurantele să fie deschise la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate și la 70% în cazul în care nu sunt toate persoanele imunizate.

Premierul Florin Cîțu:

„Până la urmă, fiecare țară are un mod de a motiva populația, am văzut și Germania folosește acest model. Dacă Germania este ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim și noi ok și faptul că lumea se vaccinează, eu cred că este normal ca parte din restricții să fie ridicate pentru cei care se vaccinează. Noi am spus de la început și am avut discuția cu organizatorii de evenimente, toți au fost de acord să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ar putea fi permise și evenimentele private de la 1 iunie, precum nunțile sau botezurile, dacă toate persoanele sunt vaccinate. Se ia în calcul această posibilitate și pentru evenimentele sportive.