O nouă reținere în dosarul ”Black Cube”

Procurorii DIICOT au reținut încă o persoană, în urma unor percheziții care au avut loc azi noapte.

Alţi doi bărbaţi, cetăţeni israelieni, sunt cercetaţi în acest dosar în arest la domiciliu.

O persoană a fost reţinută de procurorii DIICOT în dosarul privind tentativa de spionaj la adresa procurorului-şef al DNA, urmând ca această să fie prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi în arest la domiciliu alţi doi bărbaţi, cetăţeni israelieni, angajați ai Black Cube.

Ron Weiner şi David Geclowicz sunt acuzați că au încercat să o intimideze pe Laura Codruța Koveși, procurorul șef al DNA, au fost arestaţi preventiv timp de câteva luni pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Ron Weiner ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu mai multe persoane pe care ar fi trebuit să le urmărească, printre care se afla şefa a DNA şi alte persoane apropiate acesteia.

În același dosar este vizată şi o a patra persoană Yossi Barkshtein. Pe numele acestuia instanţa a emis, în 8 august, mandat de arestare preventivă în lipsă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS