Confidenţialitate

O nouă întâlnire pe tema salariului minim: Sindicatele susțin majorarea cu 143 de lei

Premierul Florin Cîțu a găzduit, marți, o nouă întâlnire pe tema salariului minim, a cărui valoare este în prezent de 1.386 de lei net.

Patronatele au propus o creştere de 200 de lei, dar acești bani în plus să nu fie impozitaţi.

Sindicatele susțin o creștere netă de 143 de lei, a declarat după întâlnire liderul Cartel Alfa. Bogdan Hossu a explicat de ce nu sunt de acord sindicatele cu varianta propusă de patronate: “Noi insistăm că nu deductibilitățile rezolvă problema, și nu reducerea contribuțiilor de asigurări sociale care vor afecta veniturile salariaților la sfârșit de carieră, în special la pensie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Muncii a afirmat, la începutul întâlnirii Consiliului Tripartit, că ar fi necesară o creștere a salariului minim, dar în anumite condiții.

Însă această creștere trebuie să fie sustenabilă din partea mediului economic și în același timp trebuie să conducă la modul real la o creștere a nivelului de trai și a calității vieții. Așadar, cu cât ancorăm majorarea salariului minim în indicatorii economici şi cu cât luăm această decizie într-un mod mai predictibil, cu atât mediul de afaceri se poate plia pentru susţinerea creşterii nivelului de salarii“, a explicat Raluca Turcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

FOTO: Pixabay