VIDEO: Exploziile de la Bruxelles. Au fost vizate mai multe stații de metrou

UPDATE:

13.06: „Țara noastră și concetățenii noștri au fost loviți de atentate violente și lașe”, a declarat premierul Belgiei Charles Michel, într-o conferință. ”Sunt mulți morți, mulți răniți. Este un moment negru pentru Belgia”, a mai adăugat premierul. Oficialul a precizat că până în acest moment nicio grupare nu a revendicat atentatele.

 

12.47: Cel puţin 15 oameni au murit în exploziile de la metroul din Bruxelles, a anunţat compania de transport STIB, citată de RTBF. Alte 55 de persoane au fost rănite, dintre care 10 sunt în stare critică, a precizat STIB.

 

 

11.22 În Bruxelles, în aceste momente nu mai circulă niciun autobuz, troleibuz, tramvai și nici metroul, anunță AFP și Reuters care citează un oficial.

În același timp, Centrul pentru Situații de Criză din Belgia a cerut oamenilor să rămână acolo unde se aflau după explozii.

11.15: Cel puțin 10 persoane au murit în urma atentatelor de la metroul din Bruxelles, anunță VTM.

11.00: O nouă explozie s-a produs la o altă stație de metrou. În total au fost vizate 4 stații de metrou.

 

 

 

11.00: Una dintre exploziile de la aeroport a fost provocată de un kamikaze, anunță postul TV VRT.

 

Noi explozii s-au produs la Bruxelles. De această dată au fost vizate trei stații de metrou, dintre care una aflată în apropiere de instituțiile Uniunii Europene. Nu există informaţii în legătură cu eventuale victime.

Incidentul s-a petrecut la aproximativ o oră după cele două explozii care s-au auzit în această dimineață pe Aeroportul Zaventem.

În aceste condiții, Belgia a trecut la nivelul maxim de alertă teroristă.

 

Trei explozii s-au produs la Bruxelles, în trei staţii de metrou diferite. Nu există informaţii în legătură cu eventuale victime, dar fotografii publicate pe internet de la una dintre intrările la metrou arată oameni răniţi. Toate staţiile de metrou din capitala belgiană vor fi închise şi sunt în curs de evacuare.

Deflagrațiile s-au produs la scurt timp după ce două explozii au avut loc, în această dimineaţă, cu puțin timp înainte de ora locală 8, pe aeroportul din capitala europeană. Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 25 au fost rănite, au anunţat pompierii belgieni citaţi de presa locală.

Guvernul belgian a declarat nivelul patru de alertă teroristă, nivelul maxim, pentru toata ţara.

Toate zborurile către şi dinspre aeroport au fost anulate sau deviate. De asemenea, traficul feroviar către aeroportul din Bruxelles a fost suspendat. Aeroportul a fost evacuat, iar imagini publicate pe internet arată oameni speriaţi care fug din clădire.

Serviciile de securitate au descoperit mai multe bombe neexplodate pe aeroportul din Bruxelles, în timp ce Agenţia Belga scrie că au fost trase mai multe focuri de armă şi că mai multe persoane au strigat în arabă înainte de deflagraţii.

Cauza exploziilor nu a fost stabilită încă şi nu este clar dacă este vorba de un atac terorist.

Belgia este în alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abdeslam, acuzat pentru atentatele din luna noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS