Confidenţialitate

O nouă execuție în Singapore: bărbat, condamnat pentru posesia a 55 de grame de heroină

Un bărbat condamnat la moarte pentru trafic de droguri a fost spânzurat în Singapore. În vârstă de 39 de ani, acesta a fost condamnat în 2019 pentru posesia a 55 de grame de heroină. Este a cincea execuție de anul acesta în Singapore, notează AFP, citată de Agerpres. 

Mohamed Shalleh Abdul Latiff a fost prins în anul 2016 cu drogurile asupra lui. Potrivit Biroului pentru narcotice din Singapore, cantitatea de heroină era suficientă pentru a asigura droguri pentru 600 de dependenți, timp de o săptămână.

Pe parcursul procesului, Latiff a declarat că a fost păcălit de un bărbat, căruia îi datora ban,i să facă un transport, crezând că este vorba despre țigări de contrabandă.

În 28 iulie, a avut loc în Singapore prima execuţie a unei femei după aproape 20 de ani, condamnată tot pentru trafic de stupefiante, mai notează Agerpres. Execuțiile celor condamnați pentru trafic de droguri au fost oprite pe perioada pandemiei de COVID-19.

Legislația internă prevede că pentru traficul unor cantităţi mai mari de 15 grame de heroină sau 500 de grame de canabis se pedepseşte cu moartea.

Amnesty International a criticat în termeni extrem de duri această legislație iar ONU a cerut guvernului să decidă abolirea lor.

Sursă foto:

Citește și: Dosarul Enigma: Suspecții principali, bănuiți că ar fi creat cea mai mare piață online de droguri din România, au fost trimiși în judecată