O nouă comisie va reanaliza acuzaţiile de plagiat în cazul lui Petre Tobă şi Florentin Pandele

Acuzaţiile de plagiat în cazul lui Petre Tobă şi a lui Florentin Pandele vor fi reanalizate de o nouă comisie formată din personalităţi din exteriorul Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), a decis Consiliul General al CNATDCU.

Conducerea CNATDCU a respins rapoartele comisiilor de lucru care stabileau că Petre Tobă şi Florentin Pandele nu au plagiat în lucrările lor de doctorat. Vicepreşedintele CNATDCU, Marius Andruh, a precizat că au existat 29 de voturi împotriva celor două rapoarte, două în favoarea lor, şi nouă abţineri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Cele două rapoarte au fot respinse. Pentru a avea o imagine încă mai clară pentru noi şi pentru persoanele implicate, Consiliul General a votat, cu o singură abţinere, ca preşedintele CNATDCU să numească o nouă comisie din personalităţi din exteriorul Consiliului General care să dea un verdict final dacă a fost sau nu a fost plagiat”.

Vicepreşedintele CNATDCU, Marius Andruh a enumerat şi argumentele pentru care rapoartele comisiei de specialitate au fost respinse:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Cele  două rapoarte sunt incomplete, pe alocuri superficiale, argumentele prezentate nu sunt concludente şi din păcate au contradicţii care generează confuzii periculoase pentru etica cercetării ştiinţifice. De pildă, se recunoaşte că anumite pasaje sau propoziţii, pagini sunt preluate din alte surse , dar nu sunt recunoascute ca plagiat. Pe urmă, unele concluzii pot să fie periculoase pentru buna funcţionare, cum îmi place mie să spun, a instituţiei doctoratului la noi în ţară”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS