O nouă alunecare de teren masivă în județul Galați

Pământul desprins de pe versantul unui deal amenință mai multe gospodării din satul Pleșa. Autoritățile monitorizează evoluția fenomenului.

Alunecarea de teren din satul Pleșa aparținând comunei Berești-Meria se manifestă pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați.

În versantul dealului au apărut mai multe falii cu adâncimi variind între 4 și 7 metri. Valul de pământ care a luat-o la vale a ajuns la circa 150 de metri de zona locuită a satului.

Primăria din Berești-Meria și Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Galați au împrejmuit zona afectată de alunecarea de teren și au pus indicatoare de avertizare. Totodată au fost montate balize de monitorizare a fenomenului.

Este a treia alunecare de teren apărută în județul Galați, după episodul de vreme extremă de acum două săptămâni. Din cauza precipitațiilor abundente, alunecări de teren masive se înregistrează și la Izvoarele și Suceveni.

De asemenea, infiltrațiile din sol au dus și la surparea drumului județean 241 G, în zona localității Țepu. Acolo, fundația șoselei s-a surpat, iar carosabilul s-a rupt. Drumul este închis traficului de aproape două săptămâni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS