Confidenţialitate

O judecătoare a cerut CSM să apere independența Justiției după ce Dragnea a acuzat că a fost ”condamnat politic”

O judecătoare membră a Consiliului Superior al Magistraturii a cerut acestei instituții să apere independența justiției, după declarațile de joi ale fostului lider PSD Liviu Dragnea.

El s-a plâns la ieșirea din închisoare că ar fi fost condamnat politic. CSM nu a aprobat cererea judecătoarei.

Judecătoarea Andreea Chiș este cea care a făcut solicitarea în Consiliul Superior al Magistraturii. Ea a susținut în plenul CSM că afirmațiile lui Liviu Dragnea sunt extrem de grave și trebuie sancționate imediat.

A adăugat că în alte rânduri secția pentru judecători a Consiliului a condamnat prin communicate de presă afirmații pe care le-a apreciat că depășesc limitele libertății de exprimare. Ea a spus că declarațiile lui Liviu Dragnea provin din partea unei persoane care nu mai beneficiază de prezumţia de nevinovăţie în cauza în care a primit condamnarea și şi-a executat pedeapsa.

La vot însă, în CSM, propunerea Andreei Chiș a picat. Au fost 8 voturi pentru, 7 împotrivă și unul nul.

Surse G4media spun că printre cei care ar fi votat pentru au fost ministrul Justiției, Stelian Ion și procurul general Gabriela Scutea. Împotrivă s-ar fi exprimat nucleul dur format din judecătoarele Lia Savonea, Evelina Oprina, Margareta Țînț, Simona Marcu și Mariana Ghena.

Iar șefa Înaltei Curți, judecătoarea Corina Corbu, a votat secret și nu e clar ce opțiune a exprimat. Înalta Curte este instituția care l-a condamnat pe Liviu Dragnea.

Florentina Mihăiță