O grupare specializata in fraudarea societatilor de asigurare a ajuns pe mana politistilor din Dambovita

Membrii grupării întocmeau în fals documente privind accidente rutiere, apoi cereau despăgubiri.

Anchetatorii spun că în perioada 2011-2013, mai multe persoane ar fi înscenat accidente rutiere ca să obțină despăgubiri de la societățile de asigurări. Au reușit să adune astfel peste 175 de mii de euro.

Membrii grupării convingeau șoferi, printre care și taximetriști, să declare că au fost implicați în accidente rutiere. Prezentau apoi companiilor de asigurare mașini avariate în cu totul alte împrejurări sau care fuseseră cumpărate cu avarii. Potrivit polițiștilor din Dâmbovița, au fost situații în care același autoturism avariat a fost prezentat mai multor societăți de asigurare, iar membrii grupării au încasat astfel ilegal bani pentru reparații.

Polițiștii de la combaterea infracțiunilor economice din Dâmbovișa au audiat deja 18 persoane în acest caz, iar două dintre ele au fost reținute. E vorba de un bărbat de 38 de ani și unul de 41 de ani, cei care ar fi falsificat documentele pe baza cărora încasau ilegal primele de asigurare. Unul dintre ei ar fi patronul unui agenții de turism din Târgoviște – spune surse apropiate anchetei citate de Mediafax.