Confidenţialitate

O femeie din Satu Mare a lăsat prin testament 103.000 de euro Casei de Asigurări de Sănătate

O femeie din Satu Mare care a murit la începutul anului a lăsat prin testament suma de 103.000 de euro Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în semn de recunoştinţă pentru tratamentul pe care instituţia l-a suportat în cei 14 ani de boală.

Moştenirea este o premieră pentru instituţie, iar banii vor fi folosiţi pentru plata tratamentelor altor bolnavi.

Femeia a decedat la vârsta de 67 de ani, în urma unei boli cronice, şi a decis să lase banii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care nu avea rude apropiate.

“Conducerea CAS Satu Mare doreşte să aducă la cunoştinţa publicului un caz inedit care vizează indirect toţi asiguraţii Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare. În semn de recunoştinţă pentru tratamentul şi sprijinul acordat de sistemul asigurărilor de sănătate, o persoană — doamnă, de 67 ani — a lăsat prin testament suma de 103.000 euro Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare. Procedura de intrare în posesia sumei este în curs de derulare şi face obiectul ART. 220, CAPITOLUL I, TITLUL VIII Asigurările sociale de sănătate, din LEGEA Nr. 95/2006 din 14 aprilie 2006 Republicată, privind reforma în domeniul sănătăţii. Prin acest gest nobil, înţelegem că intenţia doamnei a fost de a veni în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate, dorinţă ce-i va fi îndeplinită, iar pentru conducerea şi colectivul CAS Satu Mare este un mesaj de încredere şi de recunoaştere a activităţii”, a fost mesajul transmis de CAS Satu Mare.