Confidenţialitate

O femeie din Alba a ajuns la spital cu suspiciune de botulism. Pacienta a mâncat o salată cu pește din conservă | AUDIO

O femeie din Alba a ajuns la spital la scurt timp după ce a mâncat o salată cu pește din conservă. Potrivit specialiștilor, aceasta este suspectă de botulism. DSP Alba a emis o alertă în sistemul european de raportare a problemelor legate de siguranța alimentelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Femeia de 45 de ani s-a prezentat marți la spitalul din Alba Iulia cu simptome de botulism: pupile dilatate, tulburări de vorbire și echilibru, senzație de amorțeală și furnicături.
Acestea au început încă de duminică, la scurt timp după ce a mâcat o salată cu pește din conservă. DSP Alba a informat Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, urmând să se ia probe din conserva incriminată, iar analize suplimentare de sânge vor fi făcute la Institutul Cantacuzino din București.

Neurotoxina produsă de bacteria care declanșează acest tip de intoxicație este una dintre cele mai agresive toxine cunoscute, iar conform protocolului, DSP Alba a creat o alertă și în Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje din cadrul Comisiei Europene.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Timiș: Doi asistenți maternali, vizați de percheziții pentru că exploatau copiii luați în plasament