O femeie de 72 de ani păzeşte ochelarii unei statui a lui John Lennon

Este o dimineaţă însorită, iar turiştii coboară dintr-un autocar şi se îndreaptă spre Parcul John Lennon din Havana. Este momentul ca Aleeda Rodriguez Pedrasa să acţioneze, scrie CNN.

Iese din umbra unui copac din apropiere şi o ia la fugă spre statuia din bronz a legendarului solist al trupei The Beatles, scormonind în acelaşi timp în poşetă, în căutarea unei perechi de ochelari de soare.

Scoate ochelarii din poşetă şi îi plasează foarte repede pe nasul statuii lui John Lennon, cu doar câteva secunde înainte ca primii turişti să sosească la faţa locului şi să se fotografieze lângă statuie.

Aleeda Rodriguez Pedrasa are unul dintre cele mai puţin obişnuite locuri de muncă din Cuba: este păzitoarea ochelarilor statuii lui John Lennon.

Este un loc de muncă pentru care guvernul de la Havana îi plăteşte 245 de pesos cubanezi pe lună, o sumă care depăşeşte salariul lunar al multor cubanezi.

”Lucrez aici de doi ani”, a declarat Aleeda Rodriguez Pedrasa, în vârstă de 72 de ani.

În urmă cu doi ani, ochelarii Aleedeei Rodriguez Pedrasa au fost furaţi de pe nasul statuii lui Lennon. ”Ochelarii erau ai mei. Nu am fost atentă şi, după ce mi-am întors privirea, dispăruseră deja”, îşi aminteşte femeia.

A fost nevoie să dispară o altă pereche de ochelari până când guvernul cubanez a angajat-o pe Pedrasa pe postul de păzitoare a ochelarilor statuii lui John Lennon.

În pavajul de la picioarele statuii sunt gravate versurile din celebrul cântec ”Imagine” compus şi interpretat de John Lennon.

”Le-am ascultat de atâtea ori”, spune Aleeda Rodriguez Pedrasa.

Apoi, începe să zâmbească şi să cânte cu voce domoală: ”You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS