O expoziţie dedicată lui Elvis Presley se va deschide în noiembrie în Londra

O expoziţie dedicată lui Elvis Presley, care va prezenta viaţa artistului în timpul turneelor pe care le-a susţinut în anii 1970, se va deschide pe 3 noiembrie la Arena O2 din Londra, informează nme.com.

”Elvis on Tour: The Exhibition” va include, între altele, câteva dintre cele mai cunoscute costume ale lui Elvis Presley, precum şi chitare la care a cântat artisul în turnee – inclusiv chitara Gretzsch Country Gentleman pe care acesta a folosit-o în 1969, în Las Vegas.

Expoziţia va include în premieră interviuri exclusive cu trupa alături de care Elvis Presley a susţinut turnee.

”Elvis on Tour: The Exhibition” va fi organizată după trei ani de la deschiderea unei alte expoziţii dedicate artistului la Arena O2, ”Elvis At The 02”, care a fost vizitată de peste 200.000 de persoane.

”Este minunat că se va deschide o a doua expoziţie dedicată lui Elvis în Londra. Am fost copleşiţi de numărul mare de vizitatori la prima expoziţie. Aceştia nu erau doar fani, ci persoane curioase să afle mai multe despre Elvis”, a spus Priscilla Presley, care a precizat că această expoziţie va include 200 de obiecte.

”Lisa şi cu mine suntem nerăbdătoare să împărtăşim aceste amintiri preţioase din peroada 1969 – 1977, în cadrul acestei expoziţi unice în Londra”, a adăugat ea.

Elvis Aaron Presley, născut pe 8 ianuarie 1935, a fost cântăreţ şi actor american, considerat unul dintre cei mai importanţi artişti ai secolului al XX-lea. Supranumit ”Regele rock and roll”, Elvis Presley a inclus în piesele sale influenţe country şi rhythm & blues, iar albumele sale s-au vândut în peste 600 de milioane de copii pe plan mondial. A jucat în peste 30 de filme şi a câştigat numeroase trofee, inclusiv trei premii Grammy. A murit pe 16 august 1977, în Memphis, Tennessee.

Elvis Presley a fost căsătorit cu Priscilla Presley în perioada 1967 – 1973. Fiica lor, Lisa Marie, s-a născut pe 1 februarie 1968.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS