Confidenţialitate

O echipă consulară pleacă în Italia pentru a oferi asistență românilor afectați de seism

Bilanțul românilor morți în cutremurul care a zguduit centrul Italiei a ajuns la 8. Sunt datele confirmate de ministerul român de externe aseară. Alți 19 români sunt în continuare dați dispăruți, iar 5 sunt răniți și se află internați.

O echipă consulară pleacă în această dimineață în Italia pentru a oferi asistență românilor afectați de seism.

Cei care vor să semnaleze dispariția unui cetățean român, sunt rugați să sune la orice oră la Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58, Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naționale este pregătit să repatrieze românii care și-au pierdut viața în urma cutremurului din Italia.

Italia este în doliu național azi, în memoria victimelor cutremurului care a lovit centrul țării. La Domul din Ascoli Piceno vor fi organizate funeralii naţionale pentru victime. La evenimentele de comemorare va fi prezent și preşedintele italian, Sergio Mattarella.

În total, 278 de oameni au murit, iar aproape 400 au fost răniți, arată cel mai recent bilanț. Deși operațiunile de salvare continuă, nu a mai fost găsit nici un supraviețuitor de joi.