Confidenţialitate

O delegație medicală pleacă din Oradea la Institutul de Boli Cardiovasculare din Bratislava

Echipa este formată din 14 cadre medicale: 5 medici și 9 asistenți din Târgu Mureș, Bacău, Iași și Oradea și va lucra în capitala Slovaciei timp de trei săptămâni.

Delegația este condusă de doctorul Alin Suciu din Oradea, specialist în Medicină de Urgență:

„Delegația României se repartizează la Institutul de Boli Cardiovasculare din  Bratislava, într-o secție exterioară a acesteia, care îngrijește pacienți COVID pozitiv, dar cu afecțiuni cardiace severe și medii. Înseamnă o responsabilitate foartemare, în misiunea de față nu mă reprezint pe mine, nu reprezint nici spitalul, ci reprezint România și răspunsul pe care România îl oferă partenerilor din Uniunea Europeană atunci când aceștia solicită și când au foarte mare nevoie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Slovacia a cerut ajutor prin intermediul mecanismului de urgenţă al Uniunii Europene. Deși autoritățile de la Bratislava au gestionat foarte bine răspândirea coronavirusului, noile cazuri provocate de mutația descoperită iniţial în Marea Britanice au făcut foarte dificilă ţinerea situaţiei sub control.

Medicul Alin Suciu a mai participat la misiuni similare, în Italia și în Republica Moldova:

„Scopul principal este de a coopera, de a colabora și de a veni în sprijinul pacienților, de oriunde ar fi acești pacienți. În mod evident, de-a lungul șederii în timpul misiunilor din Italia, Republica Moldova, dar și de pe teritoriul României, a fost un schimb de experiență permanent, un schimb de idei, de bune practici medicale, care au dus în final la creșterea calității actului medical.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.