Confidenţialitate

O cursă New York-Londra a ajuns cu o sută de minute mai repede la destinație, grație furtunii Ciara

O cursă British Airways a aterizat pe aeroportul Heathrow din Londra la numai patru ore și 56 de minute de la decolarea pe aeroportul John F. Kennedy din New York, cu 102 minute mai devreme decât era inițial programat, grație furtunii Ciara, potrivit BBC.

Acesta este un nou record de viteză pentru categoria avioanelor comerciale, subsonice, pe ruta New York – Londra, potrivit Flightradar24, care monitorizează zborurile comerciale globale.

Recordul precedent era deţinut de o cursă a companiei Norwegian Air care a parcurs distanţa de 5.600 de km dintre cele două oraşe în 5 ore şi 13 minute.

Zborul British Airways a aterizat pe aeroportul Heathrow cu 102 minute mai devreme decât era programat iniţial. “Vântul şi curenţii de aer au fost ideali pentru o cursă rapidă”, a spus Ian Petchenik”, directorul de comunicaţii al Flightradar 24.

Aeronava British Airways, un Boeing 747, a învins la mustaţă o altă cursă, operată de Virgin Atlantic, care a aterizat pe Heathrow cam în acelaşi timp dar cu un minut mai încet.

Avioanele de pasageri Concorde, construite în parteneriat de britanici şi francezi, obişnuiau să traverseze Atlanticul în doar 3 ore, însă acestea au fost scoase din operaţiune în 2003.