O companie vrea să creeze ochi sintetici care să-i înlocuiască pe cei naturali

”Cele mai recente progrese înregistrate în domeniile bioimprimării și biohackingului ne permit să ne imaginăm că, în viitorul apropiat, va fi posibil să printăm, cu ușurință, organe funcționale, permițându-le oamenilor să le înlocuiască pe cele defecte sau să își îmbunătățească performanțele”, a declarat Filippo Nassetti, designerul șef al companiei.

Ochii ar urma să fie creați cu ajutorul unei bioimprimante 3D care folosește un ac special pentru a aranja celulele în structuri complexe.

Compania ar urma să creeze trei tipuri diferite de ochi, pentru nevoi diferite. Ar exista, astfel, modelele Heal, Enhance și Advance. Primul model ar funcționa exact ca un ochi obișnuit, înlocuind un ochi bolnav. Enhance ar îmbunătăți vederea și ar permite aplicarea de filtre similare celor de pe Instagram. Al treilea model, Advance, este un pic înspăimântor, fiind capabil să înregistreze tot ce vede utilizatorul, dar și să se conecteze la Internet pentru a distribui imaginile.

Pentru a folosi un astfel de ochi, o persoană ar trebui să renunțe la cel biologic și să-și implanteze o retină artificială care ar face legătura între creier și ochii sintetici. Astfel, globul ocular ar putea fi schimbat cu ușurință.

Oricât de SF sună ideea, EYE ar putea ajunge pe piață în 2027, dar mai sunt multe ”hopuri” pe care echipa trebuie să le treacă.ochi-sintetici-1170x644

Articole Similare