Confidenţialitate

O companie daneză anunță peste 100.000 de concedieri și că părăsește România

Unul dintre cei mai mari angajatori care activează pe piața serviciilor de curățenie, catering și securitate a anunțat că-și restrânge activitățile pe mai multe continente.

ISS iese din România, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Cehia, Estonia, Israel, Brazilia, Chile, Brunei, Malaezia, Filipine şi Thailanda. Procesul se va întinde până în 2020.

După ce acţiunile companiei au scăzut cu 18% anul acesta, ISS plănuiește să concedize peste 100.000 de angajați și să-și regândească operațiunile, după cum a precizat CEO-ul Jeff Gravenhorst într-o declarație pentru publicația Bloomberg.

ISS este în prezent unul dintre cei mai mari angajatori din Europa. Informațiile privind reorganizările apar și într-un comunicat publicat azi pe site-ul companiei, intitulat ”Strategy Update”.

ISS este o companie prezentă la nivel mondial în 50 de țări din Europa, Asia, zona Pacificului, America Latină și America de Nord. În 1901, ISS a fost înființată în Copenhaga, Danemarca, drept o firmă de securitate cu 20 de agenți de pază și purta denumirea de Kjøbenhavn-Frederiksberg Nattevagt (Copenhagen-Frederiksberg Night Watch) . În 1989 numărul total al angajaților grupului ajungea la 100.000 persoane, iar în 2010 trecea de 500.000. Potrivit ultimul raport publicat pe site-ul său, în prezent pentru ISS lucrează aproximativ 489.000 de persoane aproape pe toate continentele.