Confidenţialitate

O cometă care a trecut pe lângă Terra cu 50.000 de ani în urmă poate fi văzută din nou cu ochiul liber începând cu 12 ianuarie | AUDIO

Eveniment inedit: o cometă care a trecut pe lângă Pământ în urmă cu 50.000 de ani va putea fi văzută din nou, chiar și cu ochiul liber.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cometa a fost descoperită anul trecut, în luna martie, de către astronomii de la Observatorul din San Diego, California.

Formată din gheață și praf și emițând o aură verzuie, aceasta are un diametru estimat la aproximativ un kilometru, spun oamenii de știință citați de Agenția France Presse.

A primit numele C-2022 E3, iar începând cu data de 12 ianuarie 2023 se va apropia de Soare și astfel va deveni vizibilă din emisfera nordică cu telescoape sau chiar cu binoclul.

După ce a călătorit în zonele înghețate ale sistemului nostru solar, corpul ceresc se va apropia de Pământ la doar 42 de milioane de kilometri de noi.

În primele zile ale lunii februarie, aceasta va putea fi vizibilă chiar și ochiul liber, în proximitatea Stelei Nordului.

Astronomii susțin că ultima dată cometa a trecut pe lângă planeta noastră în urmă cu 50.000 de ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Stâlpii Creației, noua imagine uluitoare surprinsă de telescopul spațial James Webb | VIDEO