O carte a fost returnată bibliotecii din Aukland după 68 de ani

O carte citită în aproape 7 decenii.

Cartea “Mituri si legende ale taramului Maori” scrisă de Alexander Wyclif Reed a fost împrumutată de la biblioteca din Aukland în 1948 și nu a mai fost returnată…până acum.

 

Săptămâna aceasta o femeie a adus cartea și a întrebat-o pe bibliotecară cât este amenda pentru întârzierea de 24.605 de zile.

 

”Mi-a spus ca a luat cartea cand era copila si a tot intentionat sa o returneze de ani de zile”, a spus bibliotecara. ”Parea putin stânjenită dar am fost multumita pentru ca a spus ca a citit-o si s-a bucurat de carte de multe ori de-a lungul anilor”, a adaugat ea.
Chiar și așa femeia nu trebuie să plătească taxe de intârziere pentru că a luat cartea când era copil, iar minorii nu sunt obligați să achite amenzi. Pe fișa originală de împrumut penalizarea este de trei penny pentru prima saptamana si un penny pe zi pentru urmatoarele zile, așadar amenda s-ar ridica la 24 605 dolari neozeelandezi.

Biblioteca din Auckland are trei copii ale volumului “Mituri si legende ale taramului Maori”, dar niciuna nu mai poate fi împrumutată.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS