O caravană anuală cu migranți a ajuns la granița dintre Mexic și SUA

În jur de 100 de migranţi din America Centrală, ce fac parte dintr-o caravană care a declanşat furia preşedintelui american Donald Trump, au ajuns marţi la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite.

Majoritatea doresc să ceară azil, potrivit organizatorului.

Caravana este organizată în fiecare an pentru a atrage atenţia internaţională asupra problemei migranţilor care vin în Mexic.

Agerpres amintește că migranţii şi-au început marşul la 25 martie, din Tapachula, oraş din sudul Mexicului situat în apropierea graniţei cu Guatemala. Caravana, numită Viacrucis Migrante, a pornit spre nord, având în rândurile sale peste o mie de migranţi fără documente.

Caravana a stârnit puternice tensiuni între Washington şi Mexico.

Liderul de la Casa Albă, care în timpul campaniei electorale a promis în repetate rânduri că va construi un zid la graniţa cu Mexicul pentru a lupta împotriva imigraţiei clandestine, a ordonat desfăşurarea la frontieră a trupelor Gărzii Naţionale.

De asemenea, Donald Trump a legat încheierea unui nou acord de liber schimb în America de Nord de întărirea controalelor migratorii de către Mexic, condiţie respinsă de preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS