Confidenţialitate

O cămaşă pătată cu sângele lui John Lennon, vândută la licitaţie – FOTO

O cămaşă pătată cu sângele lui John Lennon, în noaptea când a fost ucis, s-a vândut pentru suma de 31.000 de lire sterline.

Portarul cădirii Dakota din New York, Jay Hastings, purta cămaşa albă în seara în care Mark Chapman l-a împuşcat pe John Lennon.

Jay Hastings a sărit în ajutorul fostului membru al celebrei trupe The Beatles, sângele său imprimându-se astfel pe cămaşa acestuia.

Piesa vestimentară a fost vândută sâmbăta trecută, depăşindu-şi estimarea de 7.000 de lire sterline, ajungând la suma de 31.000 de lire.

Hastings a mai inclus în vânzare o copie a albumului „Double Fantasy” semnat „Pentru Jay, cu dragoste John Lennon Yoko Ono”, o felicitare de Ziua Recunoştinţei din 1978 de la familia solistului, cu un mesaj şi semnat de John, Yoko şi Sean, dar şi o scrisoare de la Yoko în care mulţumea întregului personal pentru sprijin, scrisă la două săptămâni de la moartea soţului ei.

„Jay Hastings a păstrat cămaşa în toţi aceşti ani şi nu a vorbit niciodată despre asta.”, a spus Garry Shrum, de la Heritage Auctions.

„El nu exploatează moartea lui John Lennon. El spune povestea despre cum a încercat să-l ajute pe John Lennon în ultimele sale minute de viaţă.”, a continuat acesta.

Jay Hastings era de serviciu pe 8 decembrie 1980 când cuplul s-a întors acasă după o zi încărcată, cu o şedinţă foto, un interviu pentru radio şi câteva ore petrecute în studio.

camasa sange john lennon

Asasinul acestuia a hoinărit în jurul clădirii întreaga zi, iar în momentul în care Lenon a coborât din limuzină la ora 10.50 pm, Mark Chapman l-a împuşcat de două ori în spate şi de două ori în umăr.

Hastings a alergat spre el încercând să-i ofere ajutor, iar după ce i-a desfăcut cămaşa şi a văzut cât de grav este rănit artistul, acesta a sunat imediat la poliţie. John Lennon a fost dus de urgenţă la Spitalul Roosevelt, unde i-a fost declarat decesul la 11.15 pm.