Confidenţialitate

O cafenea din Budapesta folosește roboți pe post de chelneri – GALERIE FOTO

O cafenea din Budapesta a găsit o modalitate inedită de a-și atrage clienții. În locul personalului uman, roboții sunt cei care întâmpină și servesc clienții.

Localul folosește zilnic între 16 şi 20 de roboţi, în spatele cărora au rămas mai mulți ingineri și specialişti în IT pentru a se asigura că aceștia funcționează corect. Așa că în ciuda aspectului de local controlat de roboți, în realitate în acesta lucrează acum mai mulți oameni decât înaintea robotizării, după cum explicat proprietarii într-un interviu pentru presa maghiară.

Enjoy Budapest Café, din strada Práter numărul 6, își primește oaspeții cu ajutorul unui robot, care-i conduce la una dintre mese și le preia comanda.

Un alt robot are grijă apoi să le aducă ceea ce au comandat.

Localul Enjoy Budapest Café este deschis ca un proiect pilot de compania IT E-Szoftverfejleszto.

Prima cafenea din Budapesta cu servirea asigurată de roboți își roagă clienții să nu stea în calea acestora, întrucât au trasee prestabilite și ar putea să apară incidente în cazul în care rutinele roboților sunt schimbate brusc.

Experimentul, început la finalul anului trecut, decurge bine, iar proprietarii Enjoy Budapest Café se declară mulțumiți de investiție.