Confidenţialitate

O biografie a lui John Lennon va fi lansată sub forma unei reviste de bandă desenată

Volumul biografic ”Lennon”, care descrie viaţa şi cariera muzicianului britanic John Lennon, va fi lansat sub forma unei reviste de bandă desenată în mai 2017, informează site-ul publicaţiei americane The Hollywood Reporter.

Anunţul referitor la acest proiect editorial a fost făcut de reprezentanţii editurii IDW Publishing duminică, în ultima zi a evenimentului Comic Con, organizat la New York.

Noul volum de bandă desenată reprezintă o adaptare a cărţii omonime ce a fost scrisă în 2010 de romancierul şi scenaristul francez David Foenkinos, care spune povestea lui John Lennon prin intermediul unor desene ce transcriu presupusele discuţii purtate de artistul brianic cu un psiholog imaginar.

Povestea parcurge întreaga viaţă a muzicianului, din copilărie şi până la dobândirea statutului de star mondial, vorbind inclusiv despre cariera solo din era post-Beatles şi căsătoria cu Yoko Ono.
Coperta volumului, realizată în alb negru, reprezintă o creaţie a artistului vizual Horne, iar adaptarea textului original a fost realizată de Eric Cobeyran.

Versiunea în limba engleză a noului volum va intra în librării în mai 2017.

John Lennon, născut pe 9 octombrie 1940, a fost liderul The Beatles, cunoscut pentru acţiunile sale activiste şi pentru cele 11 albume solo, lansate după 1968. Pe 8 decembrie 1980, muzicianul a fost împuşcat mortal la intrarea în blocul din New York în care deţinea o locuinţă.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.