O bancă a contestat cererea unui client pe legea dării în plată

La două săptămâni de când a intrat în vigoare legea dării în plată, o bancă a contestat cererea unei cliente care a vrut să scape de datorie, renunţând la casă, așa cum prevede, de altfel, legea.

Băncile au dreptul să conteste cererea în 10 zile de la primirea notificării, dar instanța va judeca această contestație, și toate cererile legate de aceste proceduri, în regim de urgență.
UniCredit este prima bancă ce a contestat la judecătoria sectorului 6, faptul că un client a cerut stingerea datoriei, însă avocații nu cunosc deocamdată motivele invocate de bancă.

Cel mai probabil băncile mai pot face contestații și la Curtea Constituţională, și indiferent de decizie, aceasta va fi aplicată tuturor celor care au cerut stingerea datoriei, spune avocatul Adrian Cuculis, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Legea dării în plată se aplică și debitorilor care au fost deja executați silit sau celor care se află în procedură de executare silită, însă nu se aplică împrumuturilor acordate prin programul „Prima Casă”. Până acum, sute de clienţi au notificat băncile că vor să renunţe la bunurile imobiliare şi astfel să scape de datorii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS