Confidenţialitate

O anchetă jurnalistică scoate la iveală o rețea secretă: Construcția și reabilitarea de biserici din bani publici | AUDIO

O anchetă jurnalistică scoate la iveală o rețea secretă: oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere – construcția și reabilitarea de biserici din bani publici.

Această „caracatiță” este scoasă la lumină de publicația Recorder.ro la capătul a 8 luni de documentare.

Aceste afaceri la supra-preț, pe bani de la primării, se desfășoară cu binecuvântarea „Marele Alb”, șeful Bisericii Ortodoxe, arată ancheta jurnaliștilor Recorder.

PSD București și organizația PSD Sector 4 anunță că Lazăr Neacșu a demisionat în această dimineață din partid și din funcția de consilier general. Mai marii bisericii ortodoxe au anunțat că lucrează în prezent la o recție oficială pe care o vor prezenta public.

Jurnalistul Recorder Victor Ilie s-a infiltrat – cu identitate falsă – în Biserica Ortodoxă pentru a negocia contracte de reabilitare a bisericilor din bani publici.  S-a prezentat drept consultant privind obținerea de fonduri europene. Conexiunile cu mai-marii Bisericii Ortodoxe sunt făcute printr-un  consilier general în București, acum demisionar, Lazăr Neacșu.

Lazăr Neacșu se laudă în reportajul realizat cu o cameră ascunsă că el face și desface tot ce ține de contracte.

Jurnalistul a primit asigurări de la oameni ai Bisericii că va câștiga și licitațiile pentru executarea lucrărilor, fără probleme și doar cu „binecuvântarea” Preafericitului:

Totul se întâmplă cu aprobarea „Marelui Alb”:

Ancheta Recorder arată cum, mână în mână cu afaceriști, se depun dosare pentru lucrări de reabilitare la suprapreț – în unele cazuri, costurile fiind supra-evaluate de câteva ori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iorgu Ianuși