Nutritionist: Hidratarea (AUDIO)

Medicul nutritionist Lygia Alexandrescu vine in fiecare sambata in emisiunea ‘O dimineata de milioane’

De cele mai multe ori, când vorbim despre un stil de viață sănătos ne referim la ce înseamnă alimente, ce ingerăm, dar și hidratarea este un factor extrem de important al stării noastre de sănătate.

Suntem 60% apă, sângele nostru este apă, transportul nutrienților, transportul oxigenului se face prin acest mediu biochimic, și atunci importanța hidratării este crucială.

Hidratarea trebuie personalizată. Dacă vorbim despre o persoană de 70 de kilograme și despre gradul de hidratare, 2 litri de apă pe zi nu sunt suficienți. Pentru că se calculează aportul de lichide zilnic în funcție de temperatura de afară, de tipul de tipul de efort, de starea de sănătate și de sexul persoanei respective.

Așadar, se recomandă între 35-45 ml ml de apă (per kilogram de greutate) pe zi. Vara este nevoie chiar de 40-45 ml de apă (per kilogram de greutate) pe zi. Dacă se face efort mai mult, dacă se face sport, atunci hidratarea trebuie să fie suplimentată.

Cele mai benefice tipuri de lichide pentru hidratare – apă plată, ceai de plante neîndulcit sau sucuri naturale proaspete.