Confidenţialitate

Numeroase zboruri interne și unele internaționale au fost anulate astăzi în Franța din cauza unei greve de o zi la nivel național | AUDIO

Controlorii de trafic aerian au declanșat o grevă de o zi la nivel național. Cer salarii mai mari, pe fondul creșterii galopante a inflației, dar și angajarea de personal suplimentar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Franța, traficul aerian intern e grav perturbat: multe zboruri sunt anulate, iar altele au întârzieri mari.

Autoritatea aeronautică franceza a cerut companiilor aeriene să reducă la jumătate programul zborurilor de azi. Iar oamenii au fost sfătuiți să își amâne călătoria dacă este posibil.

Companiile aeriene au avut tendința de a reduce mai degrabă serviciile scurte și medii decât cele lungi.

Astfel, Air France a anulat 55% din zborurile sale pe distanțe scurte și medii și 10% din zborurile pe distanțe lungi. Într-un comunicat, compania nu exclude alte întârzieri și anulări de ultim moment.

Ryanair a anulat 420 de zboruri, planurile de călătorie a 80.000 de pasageri fiind afectate. Easyjet și Volotea, au anulat, de asemenea, mai multe curse aeriene.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: TAROM a repatriat aproape 1.500 de pasageri afectați de criza Blue Air. În continuare sunt români care așteaptă să fie aduși în țară | AUDIO