Numele noului selectioner al echipei nationale va fi aflat intr-o saptamana

Presedintele FRF – Razvan Burleanu a promis ca va avea un inlocuitor pentru Victor Piturca in maximum 7 zile

Viitorul selectioner al echipei nationale va fi cunoscut abia peste o saptamana. Presedintele Federatiei Romane de Fotbal a sustinut o conferinta de presa impreuna cu fostul tehnician al ‘tricolorilor’ Victor Piturca si a anuntat doar ca vrea ca urmasul acestuia sa fie un roman, care a confirmat deja ca antrenor si pe plan international.

Victor Piturca a vorbit doar cateva minute si a tinut sa le multumeasca suporterilor nationalei si fotbalistilor fara de care n-ar fi avut rezultatele ce l-au recomandat arabilor de la Al-Ittihad.

De pe lista posibililor selectioneri a cazut deja un nume. Cosmin Olaroiu si-au declinat interesul – anuntand ca vrea sa ramana in fotbalul arab. In schimb, Cosmin Contra a declarat ca este dispus sa preia echipa nationala. El a precizat intr-o declaratie pentru Dolcesport ca are insa o situatie contractuala ‘mai speciala’ la Getafe si va trebui sa obtina acceptul presedintelui clubului iberic pentru a putea negocia cu FRF. Pe de alta parte – Contra a exclus varianta unei colaborari ca secund cu Anghel Iordanescu, despre s-a scris ca poate prelua drept interimar nationala, pentru meciul de luna viitoare cu Irlanda de Nord. Gestul lui Victor Piturca de a parasi echipa nationala pentru fotbalul arab este inteles chiar de unul dintre cei mai mari inamici ai sai: Gica Hagi. Tehnicianul si patronul clubului Viitorul Constanta a declarat ca este normal ca fiecare sa-si urmareasca propriul interes, iar Piturca a lasat prima reprezentativa intr-o pozitie favorabila, dupa ce a condus bine lotul ‘tricolorilor’. Hagi considera totusi ca Federatia trebuie sa fie prudenta, fiindca nationala nu si-a asigurat deocamdata calificarea la Euro 2016.