Confidenţialitate

Numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 a depășit pragul de 75 de milioane pe glob

Bilanțul total al cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 a depășit, sâmbătă, pragul de 75 de milioane la nivel global a depăşit, potrivit Reuters.

În tot acest timp, tot mai multe ţări au început campaniile de vaccinare împotriva infecției cu temutul coronavirus.

Marea Britanie a devenit, în decembrie, prima ţară occidentală care a dar startul imunizărilor cu dozele produse de Pfizer/BioNtech, urmată fiind de Statele Unite ale Americii.

Între timp, FDA (Administrația americană pentru medicamente) a aprobat şi vaccin produs de compania Moderna.

În ultima lună, au fost consemnate 18,65 milioane de cazuri noi, cel mai ridicat număr raportat pentru o perioadă de 30 de zile de când a izbucnit pandemia.

Europa rămâne regiunea cu cele mai multe cazuri (21,6 milioane), urmată de America de Nord (17,9 milioane), America Latină (14,5 milioane) şi Asia (13 milioane).

Un milion de cazuri noi au fost înregistrate în doar cinci zile în Europa, Rusia şi Franţa raportând peste 2 milioane de cazuri de când a început epidemia de coronavirus. Marea Britanie şi Italia au ambele aproximativ câte 1,9 milioane de cazuri fiecare.

SUA au devenit, luni, prima ţară din lume care a înregistrat peste 300.000 de decese. Statele americane raportează zilnic peste 2.500 de decese.

Națiunea americană a înregistrat peste 17 milioane de la declanşarea crizei sanitare mondiale.

Cu doar 4% din populaţia lumii, Statele Unite au aproape un sfert din toate cazurile globale.

Brazilia a înregistrat, miercuri, un record de 70.000 de cazuri noi într-o singură zi.

Statul sud-american, alăturit de SUA şi India, sunt singurele ţări care au raportat un total de peste 7 milioane de infecţii.

Sâmbătă, India a depăşit 10 milioane de contaminări.