Confidenţialitate

Numărul forțelor de ordine detașate pe litoral crește de la 1 iulie. Cătălin Predoiu: „Vă doresc misiuni ușoare celor 900 de polițiști și pompieri salvatori” | AUDIO

Odată cu afluența de turiști, de la 1 iulie crește și numărul forțelor de ordine detașate pe litoral. Polițiști, pompieri, jandarmi din țară, alături de cei Constanța, au intrat deja în dispozitiv. Până la sfârșitul sezonului estival, cu toții sunt mobilizați să intervină rapid în situații de încălcare a legii sau la orice sesizare din partea turiștilor aflați în vacanță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Odată cu afluența de turiști, de la 1 iulie crește și numărul forțelor de ordine detașate pe litoral. Polițiști, pompieri, jandarmi, alături de cei Constanța au intrat deja în dispozitiv.

Până la sfârșitul sezonului estival, cu toții sunt mobilizați să intervină rapid în situații de încălcare a legii sau la orice sesizare din partea turiștilor aflați în vacanță.

Pe litoral a fost decretată o mobilizare generală a forțelor de ordine. Polițiștii constănțeni nu vor fi singuri. Vor primi în ajutor colegi din țară, în două serii, a explicat șeful IPJ Constanța, chestor Adrian Glugă:

„Colegii mei, cu sprijinul celor 440 de polițiști detașați din țară, vor desfășura activități printr-o prezență activă, printr-o intervenție promptă la evenimentele semnalate și printr-o reacție rapidă”.

O sarcină grea vor avea și pompierii

Pentru intervenția la incendii precum și acordarea asistenței medicale SMURD pe plajă sau în accidentele rutiere, pompierii ISU Dobrogea primesc ajutorul a câte 90 de pompieri din țară, veniți în cinci serii.

„Pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor, în zonele cu afluență mare au fost operaționalizate puncte de prim ajutor în Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Saturn și Vama Veche”, ne-a explicat Ana Maria Stoica de la ISU Dobrogea.

Ministrul Afacerilor Interne, Catalin Predoiu, a cerut structurilor din subordine să aibă grijă de siguranța turiștilor

„Vă doresc misiuni ușoare celor 900 de polițiști și pompieri salvatori. Să încheiați această misiune cu bine și să câștigați respectul celor care vin după un an de muncă să se recreeze”, a spus Cătălin Predoiu.

Polițiștii, jandarmii și pompierii vor acționa in misiuni zilnice în toate stațiunile de pe litoral, de la Năvodari la Vama Veche.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Reacția ministrului Afacerilor Interne după crimele din România din ultima perioadă: Structurile MAI își vor face datoria în continuare pentru ca societatea să rămână sigură | AUDIO