Confidenţialitate

Numărul contractelor cu clauze de telemuncă a crescut de 8 ori față de anul trecut, din cauza pandemiei Covid

Pandemia Covid a mutat munca de la birou acasă, în multe cazuri. În momentul de față sunt declarate aproximativ 400.000 de asemenea contracte față de 50.000 câte erau anul trecut în aceeași perioadă.

Joi, Executivul a aprobat o ordonanță de urgență prin care se acceptă folosirea semnăturii electronice la încheierea contractelor de muncă și  în relațiile dintre instituțiile statului și angajator sau angajați.

Actul normativ vizează și activitățile în telemuncă, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan:

„Dăm posibilitatea pregătirii angajaților de la distanță pentru activitatea în telemuncă, dăm posibilitatea să se folosească semnătura electronică în încheierea contractelor de telemuncă, în activitatea de telemuncă instruirea angajaților de către angajatori să prevadă și obligativitatea angajaților de a păstra confidențialitatea documentelor pe care le manipulează și am inclus și obligația de a arhiva digital contractele de muncă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Executivul a mai decis eliminarea condicii de prezență și a regulamentului intern pentru microîntreprinderi. Această măsură vizează afacerile cu mai puțin de 9 angajați.