Confidenţialitate

Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în județul Dolj | AUDIO

Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în județul Dolj. Mai multe localități se confruntă cu o incidență de peste 10 la o mie de locuitori, iar într-una dintre acestea se apropie de 20 la mie. Cu toate acestea, autoritățile refuză instituirea carantinei zonale.

În comuna doljeană Almăj numărul oamenilor infectați cu noul coronavirus crește continuu. Joi, incidența cazurilor a ajuns la 19,2 la o mie de locuitori. La fel se întâmplă și în Malu Mare unde incidența este de 16,7, dar și în alte localități. Craiova se apropie de pragul de 10 cazuri la o mie de locuitori, iar pe întreg județul este raportată o incidența de 6,7.

Cu toate acestea, autoritatile refuză carantinarea localităților cu probleme. S-ar fi făcut propuneri în ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în Almăj și Malu Mare. Două treimi dintre membrii Comitetului s-ar fi opus însă. De două zile, jurnaliștii solicită explicații pentru faptul că nu se iau măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea virusului. Nimeni nu își asumă nici măcar un răspuns.

Între timp, doljenii continuă să se îmbolnăvească de Covid-19. 60 de oameni sunt internați acum la Terapie Intensivă. În ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 450 de noi cazuri, iar 10 oameni au decedat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ana Maria Constantinescu