Confidenţialitate

Numărul bolnavilor cu Covid este în creștere la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara | AUDIO

Crește numărul bolnavilor de Covid-19 de la Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara!

Secția de ATI COVID a spitalului funcționează la capacitate maximă, iar din cei 71 de bolnavi internați în spital un singur pacient este vaccinat, spune medicul Virgil Musta.

”Avem, în permanență, toate paturile ocupate, și sunt pacienți care așteaptă să intre pe secția de Terapie Intensivă când se eliberează un pat. Marea Majoritate a pacienților internați, adică din cei 71 de pacienți internați, doar unul singur a fost vaccinat și este internat cu SARS Cov 2.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit reprezentanților spitalului, valul 4 al pandemiei aduce în spital mult mai mulți pacienți cu forme severe, iar locurile în spital se ocupă mult mai repede. În doar 2 zile a fost ocupat un etaj întreg – nou deschis – al spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, spune medicul Virgil Musta:

”Ceea ce am constatat este că numărul de cazuri crește mult mai repede decât în celelalte valuri, de la o zi la alta. Această progresie geometrică ne crează dificultate pentru că noi nu avem capacitatea de a elibera paturile când apar noi cazuri care necesită internare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a depăşit, în weekend, 3 la o mie de locuitori în municipiul Timişoara. Reşedinţa judeţului Timiş se alătură altor 17 localităţi din judeţ aflate în aceeaşi situaţie.

Foto: INQUAm/Virgil Simionescu