Număr record de concurenți la prima etapă a Circuitului Salonul Calului – FOTO

Prima etapă a Circuitului Salonul Calului, desfăşurată ȋn perioada 24-26 aprilie la Baza Hipică Equestria, a găzduit un număr record de concurenți, cu peste 185 de cai şi 120 de jockey profesionişti şi amatori, juniori şi adulți. Aceştia au atras atenția spectatorilor prezenți ȋn tribune printr-un program bogat, cu 18 probe de sărituri peste obstacole, de niveluri diferite de dificultate: probe cu baraj, probe de ştafetă, probe de ȋndemânare călare şi probe la cronometru.

În premieră, ȋn cadrul evenimentului au fost organizate trei probe de sărituri pentru ponei, care au făcut deliciul celor peste 1000 de spectatori.

„Am deschis oficial programul competițional al clubului Equestria odată cu prima etapă a Circuitului Salonul Calului. Circuitul le oferă sportivilor un mare avantaj, aceştia fiind stimulați să participe şi la etapele viitoare pentru a strânge puncte ȋn competiții. Un alt lucru care ne bucură este faptul că jumătate din numărul de sportivi participanți au fost copii şi adolescenți, ceea ce demonstrează încă o dată faptul că pasiunea nu are vârstă”, a declarat Ozana Moraru, Proprietara Bazei Hipice Equestria şi Preşedintele Clubului Equestria.

Circuitul Salonul Calului, editia a IV-a (4)

Prima etapă s-a ȋncheiat duminică, cu Trofeul Jockey Club, o probă de nivel B cu baraj la cronometru, câştigată de Norbert Schumann, cu calul Cristala. Pe locul secund s-a clasat reprezentatul clubului gazdă, Equestria, Florin-Ionuț Năstase, cu calul Cüsten Ingo, iar pe locul III, Luca Ruxandariu, cu Bamboo.

Circuitul Salonul Calului, editia a IV a (1)

În cadrul evenimentului Salonul Calului, ediția a IV-a, are loc o expoziție personală, semnată de Alina Manole, dedicată pasionaților de echitație. Tablourile sunt expuse la clubul Equestria până pe 7 iunie, dată la care se ȋncheie cea de-a doua etapă a Circuitului.

Circuitul Salonul Calului, editia a IVa (7)

Cel mai mare eveniment ecvestru al anului, Circuitul Salonul Calului, continuă cu alte trei etape competiționale de sărituri peste obstacole, programate astfel: etapa a II-a: 5-7 iunie; etapa a III-a: 24-26 iulie; finala: 24-27 septembrie. Valoarea totală a premiilor pe ȋntreg Circuitul Salonul Calului se ridică la 180.000 lei.

Pentru cei care nu au putut fi prezenți la prima etapă a Circuitului Salonul Calului, clubul Equestria organizează ȋn perioada 30 aprilie – 3 mai, cea de-a patra ediție a Cupei Equestria, un concurs național de sărituri peste obstacole pentru toate categoriile de cai şi călăreți.

Circuitul Salonul Calului, editia a IV-a (6)

Circuitul Salonul Calului, editia a IV-a (2)

Evenimentul Salonul Calului a primit în 2014 titlul Înaltului Patronaj de către Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României.

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 65 cai (28 proprii şi 37 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel și un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum și o terasă exterioară. Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, Salonul Calului, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Articole Similare