Nu se impune ridicarea nivelului de alertă teroristă în România după atacul armat din Franța

Bucureștiul a condamnat atentatul ce a vizat redacția unui cotidian de satiră din Paris.

Premierul a discutat în această după-amiază, cu șeful statului şi cu directorul Serviciului Român de Informaţii despre atacul armat de la Paris, în care au murit 12 oameni.

S-a convenit că în România nu se impune ridicarea nivelului de alertă antiteroriste. În prezent, acesta este albastru-precaut, adică nu există riscul unor atentate pe teritoriul țării noastre.

Ținta atacului de la Paris a fost sediul unui săptămânal de satiră. Cei doi autori sunt căutați în toată capitala franceză.

Într-un comunicat, șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, susține că ‘acest act de o gravitate extremă împotriva reprezentanților presei reprezintă un atac la însăși esența democrației și a valorilor și libertăților fundamentale. Condamnăm în cei mai categorici termeni acest act terorist, care reprezintă un atac de o lașitate revoltătoare la adresa presei și a lumii civilizate. România va continua, alături de partenerii europeni, să sprijine lupta împotriva terorismului sub toate formele sale de manifestare’.

‘Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor. Suntem alături de întregul popor francez prieten, greu încercat în aceste momente tragice’, adaugă ministrul.