Confidenţialitate

“Nu mai port” – un grup pe Facebook, pornit de două prietene, dă o nouă viață hainelor și accesoriilor vestimentare

O idee pornită de la o discuție între două prietene a generat unul dintre cele mai populare grupuri închise de pe Facebook – ”Nu mai port”. Cu peste 10.000 de persoane înscrise în grup în doar câteva săptămâni, ”Nu mai port” a reușit să atragă și mai multe persoane publice care contribuie la un comportament mai responsabil față de haine și accesoriile vestimentare.

”Sigur cade dulapul pe noi, fetele, sub greutatea hainelor, însă veșnic nu avem cu ce să ne îmbrăcăm. Tot timpul vrem mai multe haine și de cele mai multe ori, de cele vechi, uităm! Ori nu ne mai încap , ori le-am cumpărat cu gândul că sigur vom schimba ceva în viitor la silueta noastră.

Am plecat de la această realitate și împreună cu prietena mea Alice Smaranda am pornit un grup între prietene, pe Facebook. Ideea de bază a fost să provocăm prietenele să-și scoată la lumină obiectele vestimentare, accesoriile, și să le vindem la un preț super atrăgător, în ideea că protejăm mediul și recuperăm și o parte din investiția inițială.

De la prietene apropiate, am ajuns, în 2 luni, la aproape 11.000 de membri activi.

Fetele, ca fetele, au început să vorbescă între ele, să aducă alte prietene în grup. Ba mai mult, s-au legat conversatii spumoase, mediul este foarte empatic! Incredibil cât poate să unească o pasiune pentru o geantă sau pentru o rochie admirată. Schimbul efectiv de haine se desfășoara în offline, astfel s-au legat prietenii, au descoperit prieteni comuni, oportunități noi de conexiune. Ne bucurăm de amploarea acestui grup”, spune Claudia Penda, pentru Europa FM.

FOTO: Becca McHaffie/Unsplash