Nu ai card de sanatate? Afla de unde il ridici

Până la sfârşitul acestei luni, cardurile de sănătate care nu au fost distribuite prin serviciile poştale vor ajunge la medicii de familie, de unde vor putea fi ridicate de asiguraţi. Folosirea cardului este obligatorie de la 1 februarie.

Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, peste 12,5 milioane de carduri au fost deja distribuite și au ajuns la asiguraţi. Aproximativ un milion de carduri se vor întoarce la casele de asigurări pentru asiguraţii care nu am fost găsiţi acasă de factorii poştali. Acestea vor ajunge, însă, la asigurați prin intermediul medicilor de familie.

Folosirea Cardurilor de sănătate va fi obligatorie de la 1 februarie. Cine va pierde documentul sau își va modifica datele personale va trebui să plătească pentru eliberarea unui alt card, în termen de 30 de zile – prevede un proiect de hotarare de guvern pus în dezbatere publica de Ministerul Sanatatii.

Astfel, pana la 1 februarie, medicii de familie trebuie să facă initierea cardurilor, ca acestea sa devina active. În acest sens, medicii au nevoie de un cititor de carduri, însă nu toți și l-au procurat.

Introducerea cardului national de sanatate care are ca scop eficientizarea utilizarii fondurilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate. Acesta va face dovada că asiguratul a beneficiat de anumite servicii medicale.