Confidenţialitate

Novak Djokovici este acuzat de dopaj

Un nou proces legat de dopaj se anunță la cel mai înalt nivel în tenis.
Fosta jucătoare canadiană Helene Pelletier a sugerat public că absența lui Novak Djokovici până la finalul sezonului n-ar fi cauzată de o accidentare, ci ascunde faptul că sârbul ar fi folosit substanțe interzise.

Pelletier a afirmat la un post de radio din Montreal că este posibil ca forurile internaționale să vrea să-l protejeze pe Djokovici, așa cum au mai procedat în trecut cu Andre Agassi sau Martina Navratilova.

Presa din Serbia anunță că fostul lider mondial și-a contactat deja avocații și o va da în judecată pe canadiancă.

Amintim, Rafael Nadal a fost acuzat și el anul trecut că s-ar fi dopat, de către fostul ministru francez al sportului, Roselyne Bachelot. Spaniolul a chemat-o la tribunal, iar verdictul este așteptat în luna octombrie.

Problema dopajului și chiar a drogurilor în tenis este una veche și nu a fost negată de multe vedete.
Andre Agassi a recunoscut în autobiografia sa, “Open”, că a folosit deseori droguri “recreative” pentru a combate depresia, iar Bjorn Borg a mărturisit că ajunsese la un moment dat să le ceară cocaină chiar și trecătorilor pe străzile Romei.

Deasemenea, un grup de hackeri ruși au publicat în 2016 dovezi din arhiva Agenției Mondiale Antidoping, ce menționau mari campioni americani din multe discipline, care s-au folosit de adeverințe medicale pentru diverse boli, pentru a primi anumite substanțe de pe lista celor interzise.