Confidenţialitate

Novak Djokovic poate juca la Australian Open. Inițial i-a fost interzisă intrarea în țară până în 2025 pentru ca nu s-a vaccinat anti-Covid

Revenire supriză: fostul număr 1 mondial din tenis, Novak Djokovic, poate juca la Australian Open. Presa străină scrie că sârbului i-ar fi fost ridicată interdicția pe care o primise după ce a refuzat să se vaccineze anti Covid-19.

Novak Djokovic a fost în centrul unui amplu scandal la începutul acestui an, când i-a fost interzisă participarea la turneul de mare șlem Australian Open.

Sârbul a fost expulzat din Australia după ce a refuzat vaccinarea anti Covid-19. El a primit o interdicție de intra în Australia timp de trei ani, adică până în 2025.

Acum, autoritățile australiene au revenit asupra deciziei.

Ministrul imigrației, Andrew Giles, a anulat interdicția permițându-i astfel fostului număr 1 ATP să concureze la turneul care va deschide sezonul competițional de anul viitor, scrie cotidianul britanic The Guardian citând surse.

În iulie, Australia a eliminat regula care cerea străinilor să declare dacă sunt vaccinați sau nu.

Djokovic se clasează pe locul 8 ATP.

Citești și: Portugalia: Selecționerul Fernando Santos, anchetat după ce a declarat salariul de 70.000 euro pe an, dar a primit 10 milioane