Confidenţialitate

Novak Djokovic a contestat decizia autorităților australiene de a-i anula viza. În 4 zile, se va da verdictul | AUDIO

Jucătorul Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenis, a contestat în justiție decizia autorităților australiene de a-i anula viza. Sportivul nu a reușit să intre în Australia. După ore petrecute blocat pe aeroport, el a fost anunțat că i-a fost respinsă viza. Anthony Kelly, judecătorul care analizează contestația jucătorului de tenis, a spus că decizia în cazul acestuia este amânată până în noaptea de duminică spre luni.

Avionul în care se aflau Novak Djokovic și echipa sa a aterizat la Melbourne la ora locală 23:15. El nu a fost lăsat să treacă de controlul de frontieră și a fost ținut blocat pe aeroport timp de aproape 8 ore.

În acest timp, tatăl sportivului, a afirmat că fiul său este ţinut izolat într-o cameră. Sportivul nu ar fi avut acces la telefonul său timp de mai multe ore.

A urmat apoi anunțul ministrului australian al Sănătăţii care a afirmat că Novak Djokovic nu a putut oferi dovezi potrivite pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi în Serbia. Ar fi existat probleme și legate de o cerere de viză care nu ar fi fost întocmită corect.

În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei. Președintele Serbiei a acuzat Australia de „rele tratamente” față de Novak Djokovic. „Regulile sunt reguli” a afirmat, în schimb, premierul australian Scott Morisson.

Decizia autorităților din Melbourne vine după ce organizatorii Australian Open au fost de acord cu scutirea medicală prezentată de sârb, două comisii independente separate analizând documnetele medicale.

Așa s-a ajuns în cele din urmă la instanță: un judecător analizează contestația sârbului, în timp ce acesta este ținut într-un hotel de carantină.

Decizia în cazul lui Novak Djokovic a fost amânată până în noaptea de duminică spre luni, a anunțat Anthony Kelly, judecătorul care analizează contestația jucătorului de tenis.

Sursa foto: Facebook / Novak Djokovic

Citește și: Tenismenul Novak Djokovic, cel mai bun sportiv european al anului 2021

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.