Noul Rapid și-a prezentat staff-ul cu care se va relansa din Liga a 4-a

Conducerea noului club AS Academia Rapid a prezentat miercuri, într-o primă conferință de presă, proiectul relansării gruparii din Giulești, cu ajutorul Primăriei Sectorului 1.

Președintele clubului va fi Daniel Niculae, director tehnic – Daniel Pancu iar manager general Ovidiu Burcă, în timp ce postul de antrenor va fi ocupat de Constantin Schumacher.

Obiectivele sunt promovarea an de an, începând din liga a 4-a, înființarea propriei academii de copii și juniori, plus întoarcerea la baza de antrenament “Pro Rapid”.

Bugetul va fi asigurat și din sponsorizări și va ajunge la 320.000 de euro anual. Până la începerea lucrărilor de renovare, AS Academia Rapid va juca pe vechiul stadion din Giulești.

Constantin Schumacher a declarat că Daniel Niculae va activa încă și ca jucător și că va încerca să îl convingă și pe Daniel Pancu să revină pe gazon, măcar un sezon.

Amintim, Primăria Sectorului 1 a închiriat marca “Rapid” și palmaresul vechiului club aflat în lichidare după faliment. În liga a 4-a va evolua și AFC Rapid, o altă echipă care a promovat din eșalonul al 5-lea.

Ambele se vor lupta cu alte foste nume mari din istoria fotbalului românesc, relansate, nou înființate sau reapărute după zeci de ani, ca Progresul, Sportul Studențesc, Clubul Sportiv al Armatei “Steaua”, CS FC Dinamo – echipă a fostului patron dinamovist Nicolae Badea, AFC Carmen sau AFC Venus, formații dispărute după instalarea în anii ’50 a regimului comunist.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS