Confidenţialitate

Noul premier desemnat va prezenta marți lista cabinetului său

Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară, săptămâna viitoare. Premierul desemnat Sorin Grindeanu vrea să finalizeze și să prezinte marți, lista cu numele miniștrilor.

Într-o conferință de presă, preşedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat calendarul instalării Cabinetului Sorin Grindeanu. Astfel, pe 3 ianuarie se vor convoca Birourile Permanente ale celor două Camere, vor avea loc plenuri ale Camerelor, şedinţe ale conducerilor PSD şi ALDE în care se va valida lista Cabinetului Grindeanu şi vor fi depuse la Parlament structura guvernului, programul de guvernare şi lista miniştrilor.

Social- democrații vor ca miercuri guvernul să fie instalat  

Pe 4 ianuarie, miercuri vor avea loc de la 8 dimineaţa audierile de miniştri în comisiiile de specialitate şi votul de investitură al Executivului. În aceeaşi zi, sub rezerva acceptării de către preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să se desfăşoare şi ceremonia de depunere a jurământului de către noul Executiv, a detaliat preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a spus că intenţionează ca, miercuri, la ora 21.00, să convoace prima şedinţă de Guvern, în care să dea ordonanţa de organizare a Cabinetului şi proiectul de lege de abilitare a Guvernului să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară.