Confidenţialitate

Noul ministru al Sportului vrea clarificarea rapidă a situaţiei de la Federaţia de Tenis

Nou ministru al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe a anunțat, marţi, pe pagina de Facebook a instituției, că doreşte clarificarea cât mai rapidă a situaţiei Federaţiei Române de Tenis.

Anterior, jucătoarea Simona Halep a semnalat public faptul că, la momentul actual, FRT nu primeşte finanţare.

„Atât MTS, cât și eu personal, le asigurăm pe cele două campioane, cât și pe iubitorii tenisului, că dorim să clarificăm cât mai repede această situație. Există toată deschiderea din partea mea în acest sens și dorința de a rezolva problema.
În ceea ce privește dificultățile legate de finanțarea FRT de către Statul Român, motivele țin doar de legalitate și sunt de natură juridică, nicidecum nu este vorba de birocrație sau de rea-voință.
Chestiunea se află în instanță și sperăm să se soluționeze rapid, astfel încât să putem relua cât mai curând relația contractuală, de finanțare, cu FRT.
MTS își va respecta responsabilitatea de a sprijini financiar toate sporturile, iar, acolo unde sunt probleme, căutăm, punctual, soluții alternative de rezolvare a situației”, se arată în postarea ministerului.

Simona Halep a solicitat, marţi, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ca Ministerul Tineretului şi Sportului să reia finanţarea în regim de urgenţă a Federaţiei Române de Tenis şi a programelor sale.

“Zilele trecute, noi jucatorii, am citit o stire prin care cineva anunta un succes triumfator al unei noi întârzieri la procedura de recunoastere a noului presedinte al Federatiei Romane de tenis, Dl Ion Tiriac. Noi stim ca aceste alegeri au fost democratice si avem convingerea ferma, ca la ora actuala, Ion Tiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din Romania. Cu toate astea, noi nu intelegem de ce Ministerul Tineretului si Sportului refuza in continuare sa finanteze Federatia Romana de Tenis. Aceasta finantare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federatiei si in special pentru toate actiunile dedicate juniorilor si tinerilor jucatori de tenis. Suntem oricum in ceasul al 12-lea, la un nivel scazut al intregului sport din Romania si cu toate astea ministerul refuza sa finanteze o Federatie pentru ca cineva contesta in instante in permanenta actiunile Federatiei. Nu intelegem cum s-a ajuns in aceasta situatie si de ce nimeni nu ia o hotarare sau o pozitie fata de toate aceste probleme.

În timpul în care amânarile sunt declarate “mari victorii”, proiectele mari pentru copii și juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanțeze. Nu trimitem destui copii la competiții, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentație, medicamentație, pregătire fizică, nu ne apucam de centre regionale, toate pentru că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu știe, nu are habar cine a fost ales președinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate.

Din pozitia noastra de promotori ai sportului romanesc si ai Romaniei, solicitam responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea in regim de urgenta a finantarii Federatiei si a programelor sale, actiune de natura sa mentina viu spiritul sportiv si performantele romanesti la nivel national si international”, a scris campioana.

Mesajul a fost preluat și de alți jucători de tenis.

Agerpres amintește că Ion Ţiriac a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Tenis la 19 iunie, contracandidatul său, Marius Vecerdea, reprezentantul clubului Pamira din Sibiu, anunţând la finalul Adunării Generale că va contesta alegerile în instanţă.