Noul mers al trenurilor: Scade durata călătoriei de la Bucureşti către Suceava şi Cluj

CFR Călători anunţă că din 11 decembrie va intra în vigoare noul mers al trenurilor. Noutatea din acest an, potrivit companiei feroviare: vor fi introduse noi trenuri pe mai multe rute care vor ajunge mai repede la destinaţie.

CFR a dat şi două exemple cu durate mai mici de călătorie: trenul va parcurge cu o oră mai puțin distanța între București și Suceava și București și Cluj-Napoca.

“Se introduc în circulaţie noi trenuri cu durate de parcurs reduse de la Bucureşti către: Suceava şi Cluj Napoca. Timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ o oră: Suceava și Cluj-Napoca”, a precizat CFR într-un comunicat de presă.

Astfel, un tren InterRegio pe ruta Bucureşti-Cluj-Napoca va face aproximativ 9 ore şi 40 de minute, faţă de 10.40 în prezent.

Un tren InterRegio între Bucureşti şi Suceava va parcurge traseul în 5 ore şi 40 de minute, faţă de 6 ore şi 52 de minute acum.

Noul mers al trenurilor va fi valabil până pe 9 decembrie 2017.

CFR a mai anunțat că din 11 decembrie vor circula și Trenurile Zăpezii către stațiunile montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (staţiunile Straja şi Parâng).

În zilele de week-end biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia – Braşov şi retur) vor avea reduceri între 31% şi 56%.

În plus, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2017, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%, de luni până joi.

Din vară, vor circula din nou Trenurile Soarelui. Vor asigura în perioada sezonului estival 2017 legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

Trenurile de pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa îşi vor menţine duratele reduse de parcurs, de aproximativ 2 ore.

Pe ruta Bacău – Paşcani – Iaşi şi retur vor circula noi trenuri, cu plecare duminica de la Bacău şi vinerea de la Iaşi.

Trenurile Studenţiei vor prelua fluxul mare de studenţi din centrul universitar Iaşi.

Pentru cei care fac naveta pe Valea Prahovei CFR Călători introduce un nou tren InterRegio de la Braşov, cu sosire în Bucureşti la ora 07:30.

În privința traficului internaţional, pasagerii vor putea să călătorească în afara ţării zilnic cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena (de la 39 euro pe sens) şi Budapesta (de la 29 euro pe sens), iar în sezonul estival către Sofia şi Salonic.

De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta şi din Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca.

Începând din data de 11 decembrie 2016, CFR Călători va introduce o nouă ofertă comercială City Star Germania pentru călătoriile către Germania.

Din 1 ianuarie 2017, pentru oferta Interrail Pass (abonament valabil în toată Europa sau pe o anumită ţară din Europa), limita maximă de vârstă la tineri se va modifica de la 26 la 28 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS