Noul coronavirus a răpus peste 4.500 de persoane la nivel mondial

La nivel mondial, aproape 110.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus (2019-nCoV), iar dintre acestea 4.500 au murit.

Nordul Italiei a fost plasat în carantină de autorități, pe măsură ce numărul îmbolnăvirilor și al deceselor a crescut alarmant.

Autoritățile sanitare din Peninsulă au raportat, ieri, 133 de noi cazuri mortale. Bilanțul epidemiei din Peninsulă urcă la 366. Într-o săptămână, numărul persoanelor infectate în Italia a crescut la aproape 7.400. Între pacienți se numără șeful Armatei.

Italia a devenit, astfel, cea mai afectată țară de Covid-19 după China, țara unde a apărut virusul în decembrie anul trecut. Guvernul de la Roma a adoptat prin decret măsuri excepţionale de izolare a 16 milioane de locuitori din regiunile nordice.

Semn al gravităţii situaţiei, muzeele, teatrele, cinematografele şi alte săli de spectacole vor rămâne închise în întreaga Italie. Principalele obiective turistice se închid temporar. Bisericile rămân deschise, dar slujbe nu se țin.

Organizația Mondială a Sănătății a salutat ceea ce a numit  “măsurile curajoase” luate de guvernul de italian, care a urmat exemplul Chinei, unde 50 de milioane de persoane sunt tot în carantină în regiunea Hubei, focarul epidemiei.

Franţa înregistrează o creştere a numărului de cazuri, având 1.100 de cazuri de infecţie şi 19 decese. Guvernul de la Paris a interzis adunările mai mari de o mie de persoane, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului. O măsură similară a adoptat și România.

În Coreea de Sud sunt mobilizate forţele armate şi personalul medical în oraşul Daegu din sudul ţării, unde au fost înregistrate majoritatea cazurilor de infecţie cu coronavirus. Peste 7.100 de persoane au fost testate pozitiv, dintre acestea 50 murind.

În China, țara unde a apărut virusul în decembrie 2019, s-au înregistrat peste 80.000 de cazuri de infecţie şi aproape 3.100 de decese.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS