Confidenţialitate

Noul an școlar începe sub amenințarea valului 4 al pandemiei, dar cu toți actorii pro cursuri în format fizic

Noul an școlar începe și în România sub amenințarea că școlile ar putea fi închise din nou peste câteva săptămâni, când se așteaptă vârful valului 4 al epidemiei de covid 19, cu până la 10 mii de cazuri zilnic.

În timp ce copiii recunosc că, anul trecut, când au făcut mai mult școală online, au acumulat pierderi pe toate planurile, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, promite că, în acest an, școlile vor rămâne deschise non stop pentru cei mici și cât mai mult posibil pentru cei mari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce îi privește pe părinți, mai ales cei de antepreșcolari, mulți dintre ei se tem să-și trimită copiii de acasă, de teama viruslui.

Iar profesorii , 88%  dintre ei, vor ca școala să se desfășoare fizic anul acesta, iar  67% dintre cadrele didactice  ar vrea să se aloce un procent mai mare din PIB pentru educație, arată un sondaj realizat de Organizația World Vision.

Potrivit cercetării, la care au răspuns inclusiv  1.000 de persoane din mediul rural, 80 la sută dintre elevi nu mai vor să facă școală de acasă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totuși, mii de elevi vor începe școala online. Cel puțin 12 localități se află în zona roșie. În plus, mii de elevi vor sta acasă cel puțin la începutul anului școlar, pentru că primăriile nu au finalizat lucrările de renovare, a anunțat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu  a explicat cu o zi înainte de începerea anului școlar, că peste 250 de școli încă nu pot asigura condițiile sanitare impuse de lege.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.