Confidenţialitate

O nouă plajă, inaugurată astăzi la Eforie Sud. Turiștii vor putea folosi zona nou amenajată, spune ministrul Mediului | AUDIO

O plajă care nu exista până acum, inaugurată astăzi. Este anunțul venit de la ministrul Mediului. Mircea Fechet a participat la recepția unor lucrări de extindere a plajelor și de combatere a eroziunii zonei de coastă la Eforie Sud și la Agigea.

Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Aproximativ 23 de hectare de plajă vor fi date în folosință”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Încep la Eforie, participând la recepția a două perimetre de plajă la terminarea lucrărilor. Discutăm de o plajă care, în anii trecuți, nici măcar nu a existat. Atât în spatele meu, cât și în față marea ajungea aproape până-n dig. Aproximativ 23 de hectare de plajă vor fi date în folosință – un mare beneficiu pentru activitatea economică și turistică a județului Constanța și a localității Eforie”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Experții au întâmpinat diverse probleme în timpul lucrărilor: au descoperit o epavă –  drept urmare, au fost necesare verificări în plus – și au fost nevoiți să ia măsuri pentru protejarea unei specii de scoici.

Turiștii vor putea sta la soare și pe această nouă plajă, precizează ministrul Mediului

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Urmează să fie închiriate”, a precizat ministrul Mediului.

Întrebat dacă turiștii vor putea face plajă la vară în locurile inaugurate, ministrul Mediului a răspuns afirmativ.

„Și aici, vor putea face plajă și pe această suprafață. Noi sperăm să facă și pe șezlong, și pe nisip”, a declarat Mircea Fechet.

O altă lucrare de extindere a plajelor este recepționată parțial, azi, la Agigea. Are o suprafață de 1, 3 hectare.

Sursa foto: Facebook / Mircea Fechet

Citește și: Programul „Rabla Plus”: Valoarea tichetelor pentru mașinile electrice, redusă la jumătate. Explicațiile ministrului Mediului | AUDIO